Islamski sanovnik: sanjati vranu ili gavrana

Islamski sanovnik: sanjati vranu ili gavrana

Za onoga ko sanja da je dobio vranu simbolizira dobijanje zaslužene vlasti ako je snivač dostojan vlasti, a ako nije simbolizira govorenje istine koja se ne prihvata od onoga ko je govori. Ko sanja da se gavran bacio na njega – lopovi će ga zasresti u putu. Crnobijeli gavran simbolizira podmuklog, kočopernog i oholog čovjeka. Gavran je takođe od čovjeka pretvoren u pticu. Gavran takođe simbolizira griješnika i lažova. Rečeno je: Ako neko sanja da je ulovio gavrana, dobiće haram imetak sa svojim griješenjem i ohološću. Ko sanja da je dobio gavrana ili da ga čuva – on mu simbolizira laž i obmanu. Ko sanja da ima ulovljenih gavranova ugrabiće neki nedozvoljeni plijen. Ko sanja da gavran s njim razgovara zapašće u brigu, koje će se kasnije riješiti.

Ko sanja da jede meso gavrana dobiće imetak od lopova. Ko sanja gavrana na vladarovoj kapiji počiniće zločin za koji će se kajati ili će ubiti svog brata, a potom tražiti oprost od Allaha dž.š. shodno riječima Uzvišenog: “Allah onda posla jednog gavrana da kopa po zemlji da bi mu pokazao kako da zakopa mrtvo tijelo brata svoga”. Ko sanja da su ga gavranovi svojim kandžama izgrebali upropastiće ga žestoka studen ili će ga oklevetati lažljivci i nanijeti mu bol i patnju. Rečeno je i to da gavran simbolizira dug život.

loading...

Nije pohvalno sanjati gavrana na nekom određenom mjestu. Ko sanja gavrana u svojoj kući – to znači da ga neki čovjek vara s njegovom ženom ili da će neki od vladarovih ljudi napasti na njegovu kuću.

loading...
loading...

Enable registration in settings - general