Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja starac ili starica?

Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja starac ili starica?

Starac

Sanjanje starca i relativno mladog i nepoznatog čovjeka ukazuje na snagu ili trud i marljivost snivača. Ako sanja jednog od njih slabim, slaba je marljivost tog koji sanja. Ako sanja jednog od njih ili obojicu jakim, to je snaga njegove marljivosti.

Ko sanja mladića da se pretvorio u starca postići će znanje i odgoj. Ko sanja da slijedi starca slijedi dobro i obilje. Ko sanja starca Rustakija (stanovnici pokrajine u Iranu) uzeće za prijatelja gruba čovjeka. Ko sanja Turčina naći će nekog druga, a ako je taj drug musliman, biće siguran od njegovog zla.

Ko sanja da ga starac nadgleda – on će mu omogućiti neko dobro, a ako ga nadgleda mladić, to je neprijatelj koji će ga se dokopati, obzirom da ga je on nadvisio.

Simbolizira djeda, nemoć, slabost, neuspjeh i ljenost. Ako žena sanja starca, to simbolizira njen dunjaluk. Ako mladić sanja da je postao starac, postići će znanje i odgoj. Ako starac sanja da je postao mladić, to upućuje na njegovu snagu i opskrbu. Nepoznat starac upućuje na ugled i čast. Starac Židov simbolizira neprijatelja koji želi čovjekovu propast, starac kršćanin – neprijatelja čije neprijateljstvo ne šteti, a starac nevjernik – neprijatelja čije neprijateljstvo odavno traje.

Ako se sanja starac kako nešto govori ili mu nešto daje, to znači da će uspjeti u onome čemu teži. Ako je starac ugodne naravi i dobrog izgleda, to znači da će vaš trud da nešto postignete uroditi plodom. U suprotnom, znači da nećete uspjeti. Tumač snova: Ibn Sirin

Ko sanja starca da je postao mladićem , tu su podijeljena mišljenja u tumačenju. Jedni vele: obnoviće mu se radost; drugi vele: u pitanju njegove vjere ili dunjaluka desiće mu se velika manjkavost, neki, opet, vele da će umrijeti. Neki vele da njegov san ukazuje na njegovu pohlepu, jer je srce starca mlado kad je u pitanju pohlepa i nada. Ko sanja nepoznatog mladića kojeg ne podnosi – pojaviće mu se neprijatelj koji će biti omražen kod ljudi.

loading...

Sanjati staricu

Kada žena usnije mladu ženu , ona joj je neprijatelj ma kako je ona sanjala; ako sanja staricu, to je njena marljivost. Starica u tumačenju znači dunjaluk; ako je neko sanja lijepom i otkrivenom, postići će svoj dunjalučki udio brzo i sa radošću.

Simbolizira dunjaluk i njegovu prolaznost, mrtvu zemlju, ruševnu kuću i obmanu. Ovo se odnosi ako je starica ružna. Ako je, međutim, starica lijepa i pobožna, onda simbolizira Ahiret i ono što vodi Ahiretu, kao što su dobra djela, halal i sl.

Ako je sanja namrštenu, otići će mu ugled zbog ovog svijeta. Ako je vidi u snu ružnu, promijeniće mu se stvari, a ako je vidi (nagu) to znači bruku; ako je u snu vidi pod velom, to je stvar za koju će se kajati. Ako sanja da mu je starica ušla u kuću , naklonjen mu je ovaj svijet. Ako sanja da je izašla iz njegove kuće, napustiće ga blagodati ovog svijeta. Ako je starica nemuslimanka, to su nedozvoljene stvari ovoga svijeta. Ako je muslimanka, to su dozvoljene stvari ovog svijeta.

loading...

U snu, stara žena predstavlja završetak nečijeg života na ovome svijetu, tugu, ahiret, vino ili rođenje djeteta nakon što se izgubila nada u nečiju plodnost. Stara žena u snu bi također mogla predstavljati prijevaru, lukavost, dvoličnost, pakost ili klevetu. Vidjeti staru i bolesnu ženu u snu može značiti nemoć, slabost ili invalidnost. Vidjeti žednu staricu u snu znači sušu. Ako se u snu pretvori mladu djevojku, onda ona predstavlja kišu. Ako nepoznata starica u snu posjeti bolesnu osobu, to znači njegovu smrt. Inače, ako nepoznata starica u snu posjeti trudnicu, to joj znači radosnu vijest o rođenju sina. Tumač snova: Ibn Sirin


Ako je starica koja se sanja ružna, to znači da nema puno koristi od ovoga svijeta. Nepoznata starica u tumačenju ima naglašenije značenje. Ako mlada žena sanja da se preobrazila u staricu njen san ukazuje na ljepotu njene vjere. Ako čovjek sanja staricu koja mu nije pokorna, a on je zainteresovan za nju, to je njegov dunjaluk koji mu je nedostupan. A ako mu je pokorna, to znači da će dobiti od dunjaluka prema njenoj pokornosti. 

loading...

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general