Islamski sanovnik: sanjati spavanje

Islamski sanovnik: sanjati spavanje

Spavanje ako se sanja, simbolizira sigurnost, shodno riječima Uzvišenog: “… kad je On učinio da se radi sigurnosti u san zavedete”.
Sanjanje u snu simboli­zira nemarnost, shodno hadisu: “Ljudi spavaju, a kada umru – probudiće se”, a u jednoj dovi stoji i ovo: “Probudi nas iz sna nemarnih”.

Ko sanja da leži na leđima ojačaće svoju situaciju, dobiće vlast i imaće dunjaluk u svojoj ruci obzirom da je zemlja jak oslonac.

Ko sanja da leži na leđima, da su mu usta otvorena i da iz njih izlaze kifle to znači da će mu se planovi poremetiti, da će izgubiti vlast i da će njegove poslove preuzeti drugi.

Ko sanja da leži potrbuške to znači.da će izgubiti imetak i snagu a da ne zna ni kako obzirom da se prilikom ovakvog sanjanja glava okreće prema zemlji i nema se osjećaja šta se iza leda tj. na zemlji dešava.

loading...

Ako neko sanja da se budi iz sna, to znači da će mu sreća i uspjeh biti naklonjeni. Kajrevani veli da sanjanje potrbuške simbolizira dobijanje zemlje u posjed, dobijanje imetka i brojnu porodicu.

loading...

Ležanje na leđima, u snu simbolizi­ra razjedinjenost, poniženje i smrt.Sanjanje da se leži na leđima takođe može da simbolizira svršavanje poslova i bezbrižnost, ako to sanja osoba koja je zahvalna Uzvišenom Allahu.Ako se sanja da se leži na strani, to može da simbolizira ne­ko dobro ili bolest i smrt.Ko sanja da leži pod nekim stablom to znači da će ima­ti brojno potomstvo.

loading...

Enable registration in settings - general