Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja pas?

Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja pas?

Pas u snu simbolizira glupog čovjeka. Lajanje psa – čovjek koji prelazi sve granice, koji nema stida i koji širi lažne vijesti. Ujed psa – ako se druži sa osobom koja slijedi novotarije, dovest će ga u zabludu; ako ima neprijatelja – izgubit će od njega; ako ima čuvara – iznevjerit će ga; ako to sanja u vrijeme gladi – i on će osjetiti njene posljedice.

Pas u snu znači i mogućnost da se pati od izuzetno visoke temperature.

U snu, sve pasmine pasa predstavljaju poniznog i prezira vrijednog čovjeka. Sanjati pse koji se uzgajaju za ljubimce ili šetnju, znači zabavu i uživanje u životu. U snu, sve što se dogodi takvim psima znači patnju i stres, tuga ili gubitak nečije volje za životom. Ako se netko pretvara u psa u snu, to znači da je Allah Svemogući dao tom čovjeku veliko znanje koje je on zloupotrijebio i odbacio, pa je Allah Svemogući oduzeo takvo znanje. Tumač: Ibn Sirin

Ovčarski pas – dobijanje imetka; konzumiranje psećeg mlijeka – strah. Ko sanja da ga je ujela keruša neka očekuje neku neprijatnost od žene.

Neki vele da on simbolizira roba. Rečeno je da pas, ako se sanja kako laje; simbolizira čovjeka koji prelazi sve granice, koji nema stida i-koji širi lažne vijesti.

Islamski sanovnik: crni pas

Crni arapski pas simbolizira nejakog neprijatelja koji u sebi ima vrlo malo muškosti. Keruša simbolizira prostu ženu. Štene simbolizira omiljeno dijete. Crna boja šteneta simboli zira buduće gospodstvo djeteta u porodici, a bijela boja – njegovu dobru vjeru.

Ko sanja da ga je ujela keruša – od takve žene će doživjeti neku neprijatnost.
Jedenje psećeg mesa u snu simbolizira pobjedu nad neprijateljem koji je nanio materijalnu štetu. Pijenje psećeg mlijeka u snu simbolizira strah.

Ko sanja da je pod glavu stavio psa – pas mu u tom slučaju simbolizira prijatelja koji mu pomaže i daje mu snagu. Pas simbolizira i čuvara, a isto tako i čovjeka koji slijedi novotarije u vjeri. Ako neko sanja da ga je ujeo pas, ako se druži sa čovjekom koji slijedi novotarije, taj njegov drug će ga dovesti u zabludu; ako ima neprijatelja ili oponenta, vrijeđaće ga ili će ga pobijediti; ako ima roba, rob će ga prevariti; ako ima ču vara, iznevjeriće ga; ako to sanja u vrijeme gladi, i on će osjetiti njene posljedice, a sve navedeno srazmjerno ujedu i bolu od ujeda. Keruša simbolizira prostu ženu od loših ljudi.

loading...

Rečeno je da štene simbolizira i nahoče čiji otac je bestidnik i bludnik obzirom da pas simbolizira bestidnika. Ovčarski pas simbolizira dobijanje imetka od vladara. Pas simbolizira i neprijatelja nasilnika. Dresirani pas simbolizira pomagača protiv neprijatelja, ali koji nema snage ni hrabrosti. Rečeno je i to da će onaj ko sanja dresiranog psa dobiti vlast i sve što mu je potrebno za život. Neki vele da psi, ako se sanjaju, simboliziraju štetu, jad, bolest i neprijatelja izuzev ako se psi sanjaju da su na mjestu predviđenom za igru i zabavu, i u tom slučaju simboliziraju život pun slasti i radosti.

Sanjati domaćeg psa : nepravedan i opasan neprijatelj.

Morski pa s simbolizira lažnu nadu koja se neće ispuniti. Sve vrste pasa simboliziraju pokvarene ljude. Prenosi se da je Ebu Bekr es – Siddik, radijallahu anhu, one godine kada je bilo osvojenje Meke, dok su bili između Medine i Meke, sanjao da se je Allahov Poslanik s.a.v.s. sa svojim ashabima približio Meki, da je pred njih izašla keruša koja je cvilila i koja se kad su joj se približili prevrnula na leđa, a iz njenih dojki je curilo mlijeko. Ebu Bekr r.a. je taj san ispričao Allahovom Poslaniku s.a.v.s., koji je rekao: – Nestalo je njihovog pasjaluka, a pojavila se njihova dobrota. Oni će vas zamoliti za ono što je u vašim grudima (tj. milost). Vi ćete pohvatati neke od njih; a ako uhvatite Sufjana ibn Harba, nemojte ga ubiti! –

Lov sa psima : Sanjar će postići ciljeve i zadovoljiti unutarnje strasti.

loading...

Ko sanja da se pretvorio u psa – Allah dž.š. će mu dati veliko znanje koje će mu kasnije oduzeti, shodno riječima Uzvišenog: “I kaži im vijest o onome kome smo dokaze Naše dali, ali koji se od njih udaljio…” Priča se da je neki čovjek sanjao da su se na stidnici njegove žene posvađala dva psa, pa je san ispričao tumaču snova, koji mu je rekao: – Ta žena je htjela da obrije stidnicu, pa pošto to nije mogla uraditi ustvom, uzela je makaze i njima odsjekla dlake. – Kada je taj čovjek došao kući, provjerio je stvar i ustanovio da je tačno ono što mu je tumač rekao.

loading...

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general