Muslimanski sanovnik: obuća – Ibn Sirin tumač

Muslimanski sanovnik: obuća – Ibn Sirin tumač

Nova obuća sa oružjem simbolizira bolju zaštitu od pohabane odjeće sa oružjem. Što je obuća bez oružja čvršća, to predstavlja teže izbavljenje iz teške situacije. Ko sanja obuću sa odijelom i tajlasanom – to mu simbolizira porast ugleda i životno obilje. Obuća u zimskom period u simbolizira dobro, a u ljetnom periodu – brigu.

Obuvanje nove obuće – izbavljenje od neprilika i čuvanje imetka, a ako nema oružja – brigu i tjeskobu; tijesna obuća – dug i zatvor, a komotna obuća – briga u vezi imetka; jednostavna obuća – ženidba sa djevicom; izderana obuća ispod stopala – ženidba sa raspušćenicom; gubljenje obuće – razvod sa ženom; prodavanje obuće – smrt žene; obuvanje potkovane obuće – briga zbog žene; a ko sanja da mu je na obuću navalio vuk ili lisica – neki griješnik ga vara sa njegovom ženom.

Ko sanja obuću ali je ne obuje – dobiće imetak od nekih stranaca. Gubljenje odjeće koja je u vezi sa zaštitom simbolizira gubljenje ukrasa (nakita), a ako je to odjeća koja je u vezi sa brigom i dugovima, simbolizira izbavljenje i spas od brige i dugova.

loading...

loading...

Enable registration in settings - general