Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja novac?

Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja novac?

Imati puno novca u snu znači sporenja. Primanje novca od poznatog izvora u snu znači stres. Ako je izvor u snu nepoznat, to znači nesreću. Ako neko primi ugravirani novčić u snu, to znači da će ga možda povrijediti vlastita porodica. Ako neko vidi merhuma kako mu daje metalni sitan novac u snu, to znači da će biti pošteđen nepravednog suđenja. Ako u snu odbije uzeti novac od merhum osobe, to znači da se treba paziti da ne bude nepravedan prema drugima ili ne postane plijen njihovoj nepravdi. Ako onaj koji ima deset novčića utvrdi da u snu ima samo pet novčića, to znači da će u skladu s tim snom i izgubiti dio novca. Ako on ima pet novčića, a onda ih vidi udvostručene u snu, to znači da će udvostručiti svoj novac.
Tumač snova: Ibn Sirin

Novac u snu simbolizira zlo, prevaru, kufr, tugu, tjeskobu, brigu i loš govor, a nekada opskrbu ili izbavljenje iz krize. Ako se novac sanja u nekoj posudi, simbolizira zadovoljenje potreba, a ako se sanja da je otkriven, vidljiv i da se obrće, onda simbolizira pogrdan govor i galamu.

SITNI METALNI NOVAC, ako se sanja da se nalazi u nekoj posudi, simbolizira za­ dovoljenje potreba, a ako se sanja otkriven i da se obrće, on u tom slučaju sim­ bolizira pogrdan i loš govor i galamu.Ako neko sanja da je u usta stavio dirhem a iz usta izvadio fils (novčanu jedinicu manju od dirhema), to znači da je on ot­ padnik od vjere.

Falsifikovanje novca

U snu, krivotvorenje novca znači korištenje gadnih riječi ili ispraznih riječi bez djela. Tumač snova: Ibn Sirin

loading...

Posuditi novac

Posuditi predmet ili posuditi novac nekome u snu znači profit jednake vrijednosti. Tumač snova: Ibn Sirin

loading...

Sitni novac takode simbolizira uobražen govor i beskorisnu ras­pravu.Ako neko sanja sitan novac na kojem je ispisano ime Uzvišenog Allaha, to znači da on sebi dozvoljava da recituje i sluša poeziju isto kao i Kur’an.Ako neko sanja da je progutao zlatnik i da je u izmetu izbacio sitan novac, to znači da će on umrijeti kao nevjernik obzirom da zlatnik simbolizira vjeru, a sitni no­vac obmanu, nevjerovanje i zabluduNeki vele da sitan novac simbolizira tugu, tjeskobu i riječi koje izazivaju brigu.Rečeno je i to da sitan novac simbolizira bankrotsrvo.

loading...

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general