Islamski sanovnik: sanjati nokte

Islamski sanovnik: sanjati nokte

Nokti u snu predstavljaju dunjalučku ljudsku moć. Bjelina nokta predstavlja brzo pamćenje i razumijevanje. Ko sanja da su mu nokti normalni – to mu ukazuje na njegovo ovosvjetsko i vjersko dobro. Baratanje noktima predstavlja vještinu skupljanja dunjalučkih dobara. Dugi i lijepi nokti predstavljaju imetak i odijevanje, kao i pripremanje oružja, argumenata i imetka iz bojazni od neprijateljskog zla. Ako neko sanja da su mu nokti toliko dugi da se boji da će ih polomiti, to ukazuje da će mu neko preuzeti posao, koji će zloupotrebom svoje moći pokvariti. Ko sanja da podsijeca nokte – to znači da daje vitre (sadekatu-1-fitr).

Ko sanja da mu neki starac naređuje da podsiječe nokte – to mu njegov djed naređuje da treba da stoji iza prisege koju je dao i da čuva svoju čast. Ako čovjek sanja da je oknio svoje nokte, to znači da on puno tesbih čini Allaha dž.š.

Ako žena sanja da je oknila nokte, to znači da njen suprug dobro postupa prema njoj. Ako žena sanja da boji nokte, ali joj nokti ne prihvataju boju, to znači da njen suprug ne pokazuje ljubav prema njoj.

loading...
loading...

loading...

Enable registration in settings - general