Islamski sanovnik: jaja – šta znači kad se sanjaju jaja?

Islamski sanovnik: jaja – šta znači kad se sanjaju jaja?

Sanjanje JAJA u nekoj posudi simbolizira sluškinje, shodno riječima Uzvišenog: “…kao da su one jaja pokrivena…” Ko sanja da mu je kokoš snijela jaje rodice mu se dijete. Oguljeno kuhano jaje simbolizira lahku zaradu. Ko sanja da pije sirovo (nekuhano) jaje – to znači da on jede haram imetak, ili će zapasti u brigu, ili će počiniti grijeh. Ko sanja da jede ljusku jajeta – to znači da on pljačka grobove. 

San da je kokoška snijela jaje ukazuje na dijete koje će mu se roditi. Kuhana jaja – završit će dobro posao koji je započeo; oguljeno kuhano jaje – lahka zarada; jesti kuhana jaja – oženiti ženu koja posjeduje imetak; piti nekuhano jaje – jesti haram-imetak, zapasti u brigu ili počiniti grijeh; mnogo jaja, za neoženjenog – ženidba, a za oženjenog – djeca; onaj ko sanja da daje jaje – rodit će mu se dijete, a ako se jaje, pri tom, razbije – dijete će mu umrijeti.


Ko sanja da mu je žena snijela jaje rodiće mu se dijete koje će biti nevjernik, shodno riječima Uzvišenog: “… i izvodi mrtvo iz živog…” Ko sanja da je pod kvočku stavio jaje i iz njih se izlegla pilad – oživjeće mu neki zamrli posao, ili će mu se roditi sin koji će biti vjernik, shodno riječima Uzvišenog: “…On izvodi živo iz mrtvoga…”, a možda će mu se roditi onoliko sinova koliko je bilo piladi. Ko sanja da je stavio jaja pod pijetla i da su mu se izlegli pilići – sastaće se sa muallimom koji obučava djecu. 

Jesti jaja u snu : Oženit će bogatu ženu.

Ko sanja da je razbio jaje oduzeće nevinost nekoj djevojci, a ako pokuša razbiti jaje pa ga ne razbije, neće biti u stanju to uraditi. Ko sanja da je udario jaje a pritom ima trudnu ženu – on od nje zahtijeva da pobaci. Ko sanja da je neko drugi razbio jaje i vratio mu ga – neko će oduzeti nevinost njegovoj kćeri.

Jaje od papagaja : pobožna sobarica ili djevojka.
Primiti jaje u snu: Bit će blagoslovljen s plemenitim sinom. Ako se jaje slomi, sin će umrijeti.

loading...

Ko sanja da je imao spolni odnos sa svojim rukavom i da je iz rukava izašlo jaje – to znači da on ima spolni odnos sa svojom sluškinjom (ili robinjom) koja će mu roditi dijete. Ko sanja da ima mnogo jaja – on posjeduje imetka i robe za koju se boji da će se pokvariti. Sve ovo važi za prijesna jaja. Ko sanja kuhana jaja izaći će mu na dobro neki posao koji se bio otegao i koji mu je zadavao poteškoće, uz to će dobiti imetak i oživjeće mu nešto što je bilo zamrlo. 
Ko sanja da jede kuhano jaje sa ljuskom – on pljačka grobove. Ko sanja da mu se podriguje od kuhanih jaja – on jede i rasipa ženin imetak. Ko sanja da jede kuhana jaja oženiće žeu koja ima imetak. Ždralovo jaje simbolizira siromašno dijete, a papigino jaje nbolizira robinju koja se čuva od harama. Rečeno je da će onaj ko sanja da daje jaje dobiti čestito dijete; ako se jaje pritom razbije, dijete će umrijeti. 


Takođe je rečeno da sanjanja jaja za živinare i za osobe koje žive od jaja simbolizira neko dobro, a za ostale – mala količina jaja simbolizira korist, obzirom da se jaja jedu u malim količinama, a velika količina predstavlja probleme i brige, počesto i skrivene stvari. Isto tako je rečeno da krupno jaje simboliziraju mušku, a mala jaja žensku djecu.

Čovjek čija je žena trudna sanja da udara jaje jednom: naredit će ženi da abortira.

loading...

Neki čovjek je došao Ibn Sirinu i rekao: – Sanjao sam da jedem ljuske jaja – našto mu je on rekao: – Boj se Allaha, jer ti otkopavaš grobove i kradeš mrtve! Neki neoženjeni čovjek je sanjao da je našao mnogo jaja, pa je san ispričao tumaču snova, koji mu je rekao: – To za neoženjenog simbolizira ženidbu, a za oženjenog – djecu.
 Neki je, opet, čovjek sanjao da guli kuhano jaje, pa je san ispričao tumaču snova, koji mu je rekao: – Neki gospodar će ti dati neki imetak. Neki bijeli rob je sanjao da je od svoje gospodarice uzeo kuhano jaje, čiju ljusku je bacio, a ostatak pojeo. Kasnije je njegova gospodarica rodila sina, kojeg mu je, po naređenju svog muža, dala na vaspitanje, tako da je zahvaljujući tom djetetu obezbijedio sebi izdržavanje. 

loading...

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general