Muslimanski sanovnik: hljeb – Ibn Sirin tumač

Muslimanski sanovnik: hljeb – Ibn Sirin tumač

Hljeb u snu označava uglavnom blagodat, znanje i imetak. Ako neko sanja da peče hljeb, to znači da se dao u trku za sredstvima za život žudeći za trajnom blagodati. A ako sanja da žuri sa pečenjem hljeba kako se peć ne bi ohladila, dobit će imetak i vlast.

Kad neko sanja da mu je data kriška hljeba i on je potom pojede, to simbolizira kraj života i blizinu smrti, a ako je uzeo samo zalogaj – to znači da je on pohlepna osoba.

Vreo hljeb u snu označava potražnju i nepristupačnost. Kad neko sanja da jede hljeb iz vrućeg pepela ili žara, to označava manjak imetka i teško izdržavanje, budući da takav hljeb jede samo onaj ko je prinuđen na to.

loading...

Neki kažu da jedenje mehkog hljeba znači opskrbu, a neki kažu da to znači kratak životni vijek dok jedenje hljeba bez kore znači bolest u samoći.

Ako neko sanja da jede hljeb i so, to znači da će biti zadovoljan i sa malo ovozemaljskih dobara. Jedan čovjek je sanjao da hljeb umače u med i jede, a kasnije u životu je zavolio nauku i od toga stekao mnogo blagodati i imetka, obzirom da med simbolizuje znanje a hljeb imetak.

loading...

Kada bi neko sanjao da mu je mrtva osoba dala hljeb, to bi značilo da će dobiti imetak odakle se i ne nada.

loading...

Enable registration in settings - general