Islamski sanovnik: sanjati džina ili šejtana

Islamski sanovnik: sanjati džina ili šejtana

Ko u snu vidi sebe kako se pretvorio u džina – ojačaće mu spletka. Sanjanje sihirbaza džinskih ukazuje na zlobu. Kada čovjek usnije džina da stoji blizu njegove kuće, taj san ukazuje na jednu od tri stvari: propast (nesreću), prezir i obavezu zavjeta kojeg nije ispunio. Ko sanja da podučava džina Kur’anu ili ga slušaju od njega – zadobiće karijeru i vlast, kako kaže Uzvišeni: “Objavljeno mi je da je prisluškivala grupa džina.”

Ko sanja da su mu džini ušli u kuću i rade neki posao – ući će u njegovu kuću lopovi koji će mu nanijeti štetu ili će mu na kuću navaliti neprijatelji. Osnovno u tumačenju snova o džinina je da su oni društvo koje podvaljuje i vara i obmanjuje u stvarima ovoga svijeta. Što se tiče šejtana , on je neprijatelj vjere i dunjaluka, spletkaroš, i on ne preza ni od kakve spletke, a nekad se objašnjava i kao vlast i kao puk (narod).

loading...

Ko usni grupu šejtana da ga dotiču dok je zauzet spominjanjem Uzvišenog Allaha – to se tumači da ima mnogo neprijateja koji žele njegovu propast, međutim, neće postići svoje ciljeve, shodno riječima Uzvišenog: “Zaista, kada šejtanska sablast dotakne one koji su bogobojazni, sjete se (Božijih zapovjedi)i tada ugledaju pravi put.” Ako neko sanja kometu kako progoni šejtana, njegov san ukazuje na ispravnost njegove vjere.

loading...
loading...

Enable registration in settings - general