Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja Adem a.s.

Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja Adem a.s.

Adam a.s. je otac čovječanstva. U snu, Adem predstavlja elemente grijeha i pokajanja. On također predstavlja nečijeg oca ili upravitelja zemlje. Kada se sanja kako stoji na plemenit način, Adem također predstavlja postignuće i čast. Ako se Adem a.s. obrati osobi koja sanja znači da će sanjač steći znanja.

Sanjati Adema u drugoj boji i obliku nego obično znači da će se sanjar premjestiti s jednog mjesta na drugo, a zatim se vratiti na prvo mjesto.
Postati Adem ili steći neku od njegovih osobina ili karakteristika: Ljudi će imati koristi od znanja onog koji sanja ako je učen čovjek, ili će sanjar dobiti neusporedivu znanje.
Simbolizira opraštanje grijeha onome ko ga je počinio. On, također, simbolizira roditelja, vladara, zadobijanje velikih položaja, hadž, susretanje sa prijateljima i mnoštvo potomstva.

loading...

Ko sanja Adema a.s. ako je počinio grijeh oprostit će mu se; ako mu govori – zadobit će znanje. Ko sanja da je postao Adem a.s., ako je sposoban za vladanje – postići će visok položaj, a ako je učena osoba – narod će se okoristiti njenim znanjem.

loading...
loading...

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general