Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja svinja?

Islamski tumač snova – šta znači kad se sanja svinja?

U snu, svinja predstavlja nekoga tko je lišen ljudskog dostojanstva, ili nekoga kome nedostaje integritet.

Simbolizira snažnog i pokvarenog neprijatelja, čovjeka koji živi u izobilju, koji zarađuje na nedozvoljen način i koji ima izvitoperenu vjeru. Zadobijanje svinja – prikupljanje imetka na haram-način; jahanje svinje – dobijanje vlasti i poražavanje neprijatelja; konzumiranje kuhanog ili pečenog svinjskog mesa – haram-imetak koji će se brzo steći. Mladunčad svinje ili konzumiranje njenog mlijeka upućuju na gubljenje imetka ili pameti.

DOMAĆA SVINJA simbolizira čovjeka koji živi u izobilju, koji zarađuje na pokvaren način i koji ima pokvarenu vjeru. Ko sanja da čuva svinje dobiće upravu. Ko sanja da je zaimao svinju, smjesti je na neko mjesto ili je priveže – postići će haram imetak. Mladunčad svinje, ili njeno mlijeko, ako se sanja da se pije, simbolizira gubljenje imetka ili pameti. Ko sanja da je uzjahao svinju dobiće vlast ili će pobijediti neprijatelja. Ko sanja da ide kao što ide svinja – ubrzo će dobiti ono što mu je najdraže (ono što mu predstavlja očnu radost).

DIVLJA SVINJA simbolizira ogromnog bogatog čovjeka pokvarene vjere, koji zarađuje na ružan način, koji je prljavog imetka, koji je nevjernik, ili kršćanin, koji je naoružan do zuba i koji je prostak. Meso, salo, dlaka, utroba i koža vepra simboliziraju haram i prezreni imetak.

loading...

Ako svinja uzrokuje štetu nekome u snu, to predstavlja lukavost nekog suparnika. Svinjsko mlijeko u snu predstavlja srceparajući gubitak novca, ili to može značiti da je sanjar počinio veliki grijeh. Ako netko vidi male svinje kako ulaze u njegovu kuću u snu, to predstavlja službenu inspekciju nečijeg privatnog života. Ako netko sebe vidi kako izbacuje male svinje iz svoje kuće u snu, to znači da će se povući iz rada za vladu. Dream tumača: Ibn Sirin

Kuhano ili pečeno svinjsko meso, ako se sanja, simbolizira haram imetak koji će se brzo dobiti.
Priča se da je neki čovjek došao Ibn Sirinu i rekao mu: – Sanjao sam da je u mojoj postelji svinja. – Na to mu je Ibn Sirin rekao: – Obljubićeš nemuslimanku. Priča se da je kralj Enuširvan sanjao da pije iz zlatnog pehara, iz kojeg s njim pije i svinja, pa je san ispričao tumaču snova, koji mu je rekao: – Naredi da iz prostorija tvojih žena i konkubina izađu svi evnusi, sluge i djeca, a njih skupi i mene sa sobom uvedi kod njih. – Kralj je tako i postupio, pa je tumač snova uzeo tamburu, počeo uz nju da svira i rekao kralju: – Naredi svakoj od njih da zapleše. – On je naredio i kad je došao red na jednu robinju, jedna od konkubina je rekla: – O kralju, oslobodi je plesa i skidanja odjeće jer je ona mnogo stidljiva. – Mora to uraditi! – rekao je kralj. I kad se robinja obnažila, ispostavilo se da je to muškarac. Tada je tumač snova rekao. – O kralju, ovo je tumačenje tvoga sna. Zlatni pehar simbolizira ovu konkubinu. To što si pio iz pehara simbolizira tvoje uživanje s ovom konkubinom, a svinja koja je s tobom pila iz pehara simbolizira ovog čovjeka.

loading...

loading...

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general